Parça Bagaj Konsepti ne demek?

Uçak ile seyahat ettiğiniz sırada bazen biletiniz üzerinde bagaj hakkınız olarak ” 1 Parça / 1 Piece” şeklinde bir yazı bulunmaktadır. Bu ibareyi yakın mesafelerde veya Avrupa uçuşlarında görmeyiz. Daha çok Atlantik aşırı uçuşlarda ve Güney Afrika ülkeleri uçuşlarında daha çok görürüz. Parça bagaj konsepti ne demek, fazla bagaj nasıl hesaplanır?

Parça Bagaj Ne Demek?

Aslında Amerika’nın ağırlık birimi olan ” Pound ” un karşılığı ile açıklayabiliriz.
Amerika içerisindeki bütün uçuşlarda uygulanan sistemdir.

50 Pound karşılığı olan 23 KG olarak kullanılır.

Parça Bagaj Konsepti, Atlantik aşırı uçuşlarda ve Güney Afrika uçuşlarında kullanılan sistemdir. Bu bölgelere şimdilik sadece amiral gemimiz olan Türk Hava Yolları uçuş gerçekleştirmektedir. Bu nedenle parça bagaj konsepti şimdilik sadece Türk Hava Yolları’nda geçerlidir.

Parça Bagaj Konsepti Nasıl Uygulanır?

Biletinizin üzerinde yazan parça adedi kadar ücretsiz bagaj hakkınızı uçağın altına teslim edebilirsiniz. Her bir bagajın ağırlığının 23kg’ı geçmeyecek şekilde olması kaydıyla kuralı mevcuttur. Aynı zamanda 23kg’dan az olması havayolunu çok ilgilendirmez. Havayolu parça adedine bakar. İsterseniz bir parça bagajınız 5 kg olsun, gene de parça bagaj hakkınızı yitirmiş olursunuz.

Parça Bagaj hakkınız bilet kabin sınıfına göre değişiklik gösterir. Ekonomi sınıfı bir parça bagaj hakkını 23kg olarak uygularken, Business sınıfı 1 parça bagaj hakkını 32kg olarak uygular.

Fazla Bagaj Nasıl Uygulanır?

Parça bagaj konseptinde fazla bagaj hesaplanması aslında kg olarak hesaplanmaz. Fazla bagajın 2 farklı olasılığı vardır.

Birincisi; Bir parça bagajınızın 23 kg’dan daha ağır olması durumunda 32 kg’a kadar ücret farkı ödersiniz. Ve bu bedel standarttır.
İkincisi ; Biletiniz üzerinde yazan parça adedinden fazla parça bagajınız olmasıdır. Yeni bir parça bagaj bedeli ödersiniz.

Bu konuyu daha fazla açacak olursak; Ekonomi sınıfı bir biletiniz var. Bagaj hakkınız 23 kg. Lakin sizin bir bagajınız 25 kg. Bu doğrultuda fazla bagaj ücreti ödersiniz. Sadece 2 kg farkı değil, 32kg’a kadar standart bir ücret uygulanır. İster 1 kg fazla olsun, ister 9 kg fazla olsun.

Uçaklara bir parça bagaj ağırlığı 32kg üzerinde herhangi bir bagaj kabul edilmez. Bu nedenle Business sınıfının bu şekilde fazla ağırlık uygulaması yoktur.

Parça bagaj konsepti, yolcu lehine bir durum değildir. Bu durumdan bilgisi olmayan yolcular havalimanlarında çok mağduriyet yaşamaktadır. Ve bu ücretler düşük bedeller değildir. Siz de her zaman biletiniz üzerinde yazan bagaj hakkınızı kontrol ederek bagajınızı hazırlayınız.

İyi seyahatler dileğiyle..


Siz de merak ettiklerinizi veya parça bagaj konsepti ile yaşamış olduğunuz sıkıntıları bizimle paylaşın.

Bir Yanıt

  1. Geri bildirim: Fazla Bagaj - FlyDestek